Lektira

Lektira u hrvatskoj osnovnoj školi: popis naslova

Glavni dokument materijala Lektira u hrvatskoj osnovnoj školi: popis naslova sadrži sve naslove preporučene ili obvezatne lektire u drugoj polovici 20. stoljeća. Podatci obuhvaćaju djela, autore ili opisne navode iz popisa lektire, razred za koji se pojedini naslov preporuča i kada (u kojem obrazovnom dokumentu). Ističe se obvezatna lektira te bilježe različita zapažanja.

Dva važna dodatka s glavnim popisom čine cjelinu. „Pregledani obrazovni dokumenti“, uključuje bibliografske podatke o pojedinim dokumentima te bilježi od koje školske godine vrijedi pojedini popis lektire, ime školskoga predmeta (danas Hrvatski jezik), kao i upute o broju djela koja valja pročitati u jednoj školskoj godini. Drugi dodatak, „Legenda uz popis lektire“, pojašnjava način na koji su organizirani podatci u glavnom dokumentu i donosi objašnjenja kratica i simbola.

Materijal je autorski rad Smiljane Narančić Kovač i Ivane Milković. Nastao je u okviru projekta BIBRICH UIP-2014-09-9823 uz potporu Hrvatske zaklade za znanost. Objavljuje se na mrežnim stranicama projekta kako bi bio dostupan svima koji su zainteresirani za istraživanje dječje književnosti.

Sve zainteresirane istraživače koji žele pristup interaktivnoj tablici programa Excel u svrhu analize i raspoređivanja podataka prema različitim kriterijima, molimo da se jave autoricama elektroničkom poštom na neku od ovih adresa: bibrich@ufzg.hr, narancic-kovac@ufzg.hr ili ivana.milkovic@ufzg.hr.

Autorice će također biti zahvalne korisnicima koji uoče neki propust ili pogrješan navod i upozore ih.

Način citiranja:
Narančić Kovač, Smiljana i Ivana Milković. 2018. Lektira u hrvatskoj osnovnoj školi: popis naslova. BIBRICH (pristup dana mjeseca godine).